alla hjärtans dag

Spirituell närvaro i relationen: Upptäck Tantra - Enkla övningar för nyfikna nybörjare

Spirituell närvaro i relationen: Upptäck Tantra - Enkla övningar för nyfikna nybörjare

Vad är Tantra och hur praktiserar man det? En introduktion till en spirituell praktik för närvaro och intimitet.

vad är tantra?

Många människor börjar idag känna en ökad nyfikenhet på hur de kan utveckla och fördjupa sina relationer. En metod som har blivit allt mer populär är tantra.


Tantra är en spirituell filosofi och praktik som har sitt ursprung i Indien för flera tusen år sedan. Ordet "tantra" kommer från sanskrit och betyder "väv". Det syftar på att sammanfläta olika aspekter av livet, som kropp och själ, manligt och kvinnligt, individ och universum.

var kommer tantra ifrån?

Idag handlar tantra ofta om att öka närvaron och medvetenheten i nuet, att öppna upp för känslor och att fördjupa intimiteten i relationer. Det finns olika tekniker och övningar som kan användas för att uppnå detta, som exempelvis meditation, andningsövningar och fysiska övningar.

Genom att prova på några enkla tantraövningar kan du få en inblick i vad det handlar om. Många förknippar tantra med sex, men det är mycket mer än så. Tantra handlar om närvaro, medvetenhet och att utforska och utveckla relationen till sig själv och andra på en djupare nivå. Genom att öva på tantra kan du lära dig att vara mer närvarande i nuet, att kommunicera på ett mer öppet sätt och att fördjupa intimiteten i relationer på olika sätt.


Utforska Tantra: Prova dessa 5 enkla övningar för nybörjare 

  1. Andningsövning: Sätt er mot varandra och håll varandra i handen. Andas in tillsammans och föreställ er att ni andas in ljus och kärlek. Andas sedan ut tillsammans och föreställ er att ni andas ut all negativitet och oro.

  2. Eye gazing: Sitt mitt emot varandra och titta varandra i ögonen. Försök att hålla ögonkontakt utan att titta bort eller prata. Tillåt er själva att känna och uppleva vad som händer i kroppen
  3. Massage: Ge varandra en mjuk och avslappnande massage. Fokusera på att ge och ta emot beröring på ett medvetet sätt. Använd olja för att göra massagen ännu mer avslappnande.
  4. Rörelsemeditation: Dansa tillsammans utan att ha något specifikt mål eller musik i åtanke. Tillåt kroppen att röra sig på ett naturligt och intuitivt sätt.
  5. Tantrisk kram: Stå upp och omfamna varandra på ett medvetet sätt. Föreställ er att ni smälter samman till en enda kropp. Försök att släppa allt motstånd och bara vara i ögonblicket.


För att kunna vara fullt närvarande i stunden och få ut det mesta av tantraövningarna är det viktigt att skapa en miljö där ni känner er trygga och avslappnade. Se till att ni har tid och utrymme för övningarna, och att ingen kommer att störa er. Skapa en mysig atmosfär med varmt ljus, mjuka filtar och sköna kuddar. Genom att skapa en sådan miljö kan ni slappna av och fokusera på er själva och varandra utan att bli distraherade av omvärlden.


Tantra och sex - Hur kan man öka intimiteten och närvaron genom tantraövningar?

tantra övning

 

Tantra handlar om att öka närvaron och medvetenheten i nuet, och att fördjupa relationen med sig själv och andra. Genom att använda tantriska övningar kan man öka intimiteten och närvaron i sexuella upplevelser.


Exempel på tantriska övningar för sex inkluderar att fokusera på andningen och känslorna i kroppen, att utforska och kommunicera om sexuella fantasier och gränser, och att använda beröring på ett mer medvetet sätt.


När man tränar tantra tillsammans med sin partner är det viktigt att skapa en trygg och öppen miljö där ni båda kan känna er bekväma att utforska och öva på tantraövningar. Det kan också vara bra att ha en öppen kommunikation om era önskemål och gränser.


Forskning har visat att tantra kan ha positiva effekter på relationer och sexuell hälsa. En studie publicerad i Journal of Sex Research visade att deltagare som praktiserade tantra upplevde en ökning av sexuell njutning, ökad intimitet och en förbättring av sexuell kommunikation.


Utforska Tantra hemma med Couples Calendar - En praktisk kalender med guidade övningar och QR-koder

Couples Calendar


Upptäck kärleken på en djupare nivå med vår romantiska kalender, Couples Calendar - Journey of Intimacy. Med 25 unika övningar och verktyg som öppnas dag för dag kan ni utforska tantra tillsammans och skapa en djupare koppling med varandra.


Denna kärlekskalender är perfekt för par som vill fördjupa sin relation och uppleva närvaro, intimitet och passion. Övningarna är noggrant uttänkta för att ge er nya spännande verktyg för att bli bättre älskare och skapa en mer uppsluppen och intressant intimitet tillsammans.


Unna er denna resa av närhet och upptäckter och skapa minnen som varar livet ut. 


Beställ nu och upptäck kärleken på ett nytt och djupare sätt med Couples Calendar - Deeper Connection.

Vi hjälper dig med ditt nya spel!

Behöver du en hjälpande hand med ditt nya spel? Släng iväg ett meddelande för info om priser, samples, eller vad som helst annat som har med sällskapsspel att göra. Vi är här och chillar, redo att hjälpa till!